Dutch


Nog 3 nachtjes en dan vertrekken we voor de BIG TRIP door Kenya en Uganda om diverse projecten van anderen vast te leggen en eigen dromen te verwezenlijken! Volg ons aub en klik op autoberichtje om de updates aangekondigd te krijgen via de mail!

VLOG is een Video Blog! Dus we houden u op de hoogte van wat we allemaal meemaken! In woord en beeld. Wel ff snel gemonteerd hoor dus niet al te professioneel anders gaat het dagen werk kosten!VOLUNTOURISM?
Zelfstandig (of via een reisburo) een prachtige reis samenstellen van een week  of veel langer. Om mensen te ontmoeten die daar wonen, maar ook om eens te kijken of je ze met al je kwaliteiten ergens mee kunt helpen. Het is een uiterst gelukkige en fantastische ervaring voor beide partijen!  


Educatie is de sleutel naar hun succes en geluk!
Educatie in wat dan ook,
is het allerbeste.

Volg hier mijn komende trip naar Kenia en Uganda 2011. Dit keer ga ik op pad met een van onze Global-DVC leden de 21-jarige videoproducent Rogier van Beeck Calkoen. We gaan de bevolking ontmoeten en wederom genieten van de overweldigende natuur en wildlife op de Masai Mara in Kenia en in Uganda. We maken er promotiefilms om Voluntourism te promoten via hotels en gaan naar diverse goede doelen projecten. 
Bent u ergens in gespecialiseerd? Dokter, verpleger, artiest, leraar of in wat dan ook? Bel me en we helpen u graag aan de mogelijkheden en de voor uw doel meest geschikte adressen!
Jan van der Meer: +31654201967


=======================================Alles over Agnes en haar projecten
Agnes videoclips op YouTube
Agnes weblog
Laatste clips ter vertoning op Scholen 

Zorg + aandacht = Groei !

Voor veel sociale ellende bestaat
een uitermate eenvoudig recept: 
aandacht.

Veel mensen willen niet dat hun belastinggeld naar ontwikkelingshulp gaat, omdat zij niet kunnen kiezen hoe en waar ze het geld besteden, of ze vermoeden dat het grootste deel van de donaties aan charitatieve organisaties nooit terechtkomt waar het nodig is.

Omdat het contact in een SKYPE mentor-relatie persoonlijk is, zorgt het ervoor dat die weerstand wegsmelt. Het is een rechtstreekse, authentieke ervaring – je bent regelmatig in gesprek met het kind die je wilt helpen, je gaat begrijpen wat zij het meest nodig hebben, je biedt ze iets onbetaalbaars! Liefde en aandacht en wat je terugkrijgt is ook prachtig! Mentorschap geeft ons allemaal de gelegenheid onze eigen vaardigheden en kennis te gebruiken om de wereld tot een beter oord te maken. Bel me aub als u kunt helpen dit plan verder uit te werken
06-54201967 Jan van der Meer

(zie hele artikel)

===========================================

Mooi voorbeeld:
Florence Nightengale in Afrika
Chantal, namens Stichting VCAAIn 2006 heb ik mijn hoge hakken in de kast gedaan om mijn droom te volgen: Werken als Florence Nightengale in Afrika. Mijn veilige haven, man, familie en vrienden heb ik voor 4 maanden achter me gelaten om als vrijwilligster in Kenia te werken. Een bijzondere periode van mijn leven die me heeft geraakt als mens en een verrijking voor mijn leven. Na terugkomst heb ik samen met mijn man, Paul Jaspers, de Stichting VCAA - Vision, Commitment, Action in Africa - opgericht. Met VCAA ondersteunen wij kleinschalige en inkomsten genererende projecten in Kenia. Ons motto: mensen leren vissen in plaats van vis geven! Kenia en ons werk aldaar is mijn passie! Voor meer informatie over onze activiteiten verwijs ik je naar onze site.  http://streetkidsengineering.blogspot.com

_____________________________________________
__


Ineke van Huuksloot geniet hier optimaal van haar DoingGood Foundation werk! 

Hallo Jan,
Wat een fantastisch bericht is dit zeg! En wat een heerlijk gevoel dat er mensen zijn die dezelfde passie als ik hebben en dat is de wereld een beetje mooier maken. Wat jij niet weet is dat ik al maanden op zoek ben naar iemand die mij kan helpen om een korte film in elkaar te zetten over Blessed Camp met als doel aandacht te kunnen vragen voor de gevolgen van uitsluiting van een gemeenschap en om fondsen te werven voor dit fantastische project. Ik begrijp dat je niets kan beloven maar mijn hart gaat wel sneller kloppen van dit bericht. Ik ben zelf van 11 januari t/m 23 maart 2011 in Kenia.
In Nederland zit ik in Nieuw Vennep en in Kenya in Mombasa. Blessed Camp ligt op de zuidkust van Mombasa, ongeveer 60 kilometer reizen vanaf Mombasa stad. Wellicht kunnen we contact houden via e-mail: ineke@dgfoundation.nl . Ik ben ook te vinden op facebook: Ineke van Huuksloot. Ontzettend bedankt voor de warme reactie en wie weet
tot ziens!
Ineke
______________________________________________Debbie met haar lieverdjes.
Van Stichting Be-More

Beste Jan,

Wat geweldig dat jullie als 'preditor' aan de slag gaan in Kenya en Uganda. Wij werken in Uganda met projecten samen in de regio Masaka. Indien je verschillende projecten van ons wil bezoeken, zou ik je willen aanraden om contact op te nemen met onze Regio Coordinator ter plaatse: Jeroen van Vilsteren. Hij woont en werkt voor ons in Uganda, begeleid zowel onze vrijwilligers en reizigers als de projecten. Je kunt direct contact opnemen met Jeroen via jeroen@be-more.org.
Ik wens je veel succes in Kenya en Uganda!

Met vriendelijke groet,
Debbie de Munnik
Be More Prins Bernhardstraat 7  6521 AA Nijmegen
T 024 - 360 48 49 www.be-more.nl  info@be-more.nl
___________________________________________________Uw eigen bezoek aan Kenia, Masia Mara, Uganda & Agnes?
Jan & Agnes & Father Joseph in Van der Meer Video
Studio Zandvoort preparing for a new trip to Kenya
Ineens kan het je overkomen dat je tijdens een toeristen reis in Afrika gegrepen wordt door het gevoel van HIER wil ik zijn om te helpen.
HIER voel ik me helemaal thuis!
HIER wil ik heel graag VOLUNTEERwerk doen, HIER voel ik me hééél erg gelukkig en HIER kan ik vele mensen blij en vrolijk maken en kan ik mijn kennis spuien (in wat dan ook).
En nu ook sponsors geïnteresseerd zien te krijgen middels in de talloze fantastisch nuttige projecten die desnoods ook hun naam kunnen dragen.

Mijn goede vriendin Agnes Walraven van Restaurant "de Ouwe Meerpaal" Vijfhuizen overkwam datzelfde ook zo'n 20 jaar geleden. Zij zette zich in voor het werk van de missionaris Father Joseph. Zij liet hem overkomen naar speciaal georiganiseerde bijeenkomsten van haar klanten. Heel veel donaties en aantoonbare prachtige resultaten waren het gevolg. Onlangs sloot zij haar deuren na zo'n 30 jaar als hardwerkende eigenares/topklasse restaurant/ manager/ chefkok. Zij gaat nu per 1 december 2010 voor de komende drie jaar haar projecten in Kenia verder ondersteunen en uitbreiden. Zelf ga ik als "preditor"(producer cameraman editor) begin 2011 drie maanden o.a. haar werk vastleggen in videoreportages om daarmee sponsors te werven om haar goede doelen te ondersteunen. Aan de studenten van hun Technische School leer ik om te gaan met de diverse mogelijkheden van de moderne communicatiemogelijkheden zoals internet en je eigen videoproducties maken, weblogs, websites en social media.

Verder wil ik heel graag, via u die dit leest, VOLUNTOURISM promoten. Dat mensen zoals u ter overweging wil geven om eens kontakt met mij op te nemen. Ik kan u informeren over de talloze mogelijkheden voor u als persoon of als bedrijf om dus alleen of met een groep in te zetten voor volunteer werk. Preditor (Producer Editor) Jan in action op de Masai Mara
En natuurlijk is het ook mogelijk om te genieten van de natuur met bezoeken aan de Masai Mara. Als ervaren cameraman en reisorganisator van video safari’s kan ik daarin ook veel tips geven en uw brengen naar prachtige locaties. Alles perfect op uw maat gesneden! Afhankelijk van uw kwaliteiten kunnen we dan voorstellen doen om bepaalde projecten of scholen te bezoeken. Alles is mogelijk van verblijf in topsafari hotels tot en met een verblijf in een missiepost of bij een Masai familie thuis!

Van vrijwilligerswerk van een tandartsteam of als leraar voor de klas met jongelui die een auto willen leren repareren. Kortom al uw kennis is daar goud waard voor mensen die vrijwel niets hebben maar wel overgelukkig zijn met uw hulp. En let wel dat kan tegenwoordig ook vanachter uw laptop thuis op schoot via een gratis Skype verbinding. Waarbij er aan de andere kant leerlingen zitten in de bush die uw lessen via internet met grote dank zullen volgen!

Presentatrice Marion Lutke trekt miljoenen kijkers bij de EO met het programma "Onverwacht Bezoek" Op 4 oktober zagen we hoe Miriam Winckel verliefd werd op een echte Samburu-krijger. Samen met hem probeert ze de kinderen van de Samburu een betere toekomst te geven. Als verassing krijgt ze onverwacht bezoek uit Nederland! Schitterend gedocumenteerd en je ogen kun je hierbij onmogelijk droog houden.

Ik ontvang graag uw reactie indien u ook interesse heeft in VOLUNTOURISM en meer wilt weten of zien over onze projecten in Kenia en Uganda. 

Jan van der Meer
Zandvoort
hdv@live.nl
06-54201967

No comments:

Post a Comment